1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Ford Focus RS får 350 hestekræfter
0

Ny Ford Focus RS får 350 hestekræfter

Ny Ford Focus RS får 350 hestekræfter
0
0

Ford sender hentydninger til, at en ny Ford Focus RS er en realitet og kunne være klar i 2016.

Focus RS vil naturligvis blive baseret på den nyligt faceliftede model og vil omdanne verdens bedst sælgende familiebil til en hårdkogt GTI, der muligvis vil være den hurtigste forhjulstrækker nogensinde.

Administrerende direktør for Ford Europa, Barb Samardzich oplyste, at selvom Focus RS endnu ikke kunne bekræftes, har Ford et stærkt ønske om at bygge et sådant flagskib.

En talsperson kunne nikke genkendende til kommentaren og bekræftede at RS-modeller var en tradition, Ford ikke planlagte at forsømme og at Ford Europa var fuldt fokuseret på fremtiden for deres højtydende modeller.

Den lynhurtige Focus vil anvende en ny 2.3-liters firecylindret EcoBoost motor, der er udviklet til indstigningsudgaven af den seneste Mustang. Med direkte indsprøjtning leverer den 305 heste i Mustang, men forventes at præstere op i mod 360 heste i Focus RS – omkring det samme som i den foregående RS500, der udelukkende blev produceret i ekstremt begrænset antal.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

For at holde vægten og prisen nede vil den nye RS fortsat anvende forhjulstræk, fremfor firehjulstræk som mange konkurrenter. For at sikre vejgrebet vil den nye super-GTI være udstyret med et elektronisk differentiale og den foregående bils ’Revoknuckle’ frontaffjedring.

Såfremt bilen får grønt lys vil den dukke op omkring slutningen af den nuværende bils liv. Focus forventet erstattet i 2017, så 2016 ser ud til at være et realistisk bud på en ankomstdato for en produktionsmodel.