1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Politiet skal køre Mercedes C-klasse
0

Politiet skal køre Mercedes C-klasse

Politiet skal køre Mercedes C-klasse
0
0

Politiets flåde af køretøjer vil udelukkende bestå af tyskere i fremtiden.
De nye biler og motorcykler ankommer fra april 2013.Efter flere årtiers samarbejde, siger politiet nu farvel til Ford og går i stedet over til en ren tysk flåde.

De næste fire år vil betjentene sætte sig bag rattet af VW Passat Variant samt lidt overraskende, den baghjulstrukne Mercedes C-klasse.

Indsatsledernes køretøjer vil fremover være VW T5, og de mindre sagsbehandler-biler vil bl.a. være VW Golf, VW Polo samt Mercedes B-klasse.

”Politiet har valgt biler og motorcykler på baggrund af de samlede omkostninger og køretøjernes miljøklasse”, siger afdelingschef i Rigspolitiets koncernservice, Bettina Jensen.
”Vi har i vurderingen lagt vægt på anskaffelsesprisen på køretøjet samt brændstofforbruget og serviceomkostningerne i køretøjets levetid, og vi har tænkt miljøhensyn ind i vurderingen”, siger hun i en pressemeddelelse.

Brændstoføkonomi i fokus

De kommende tjenestekøretøjer er modeller, der på papiret vil se dyrere ud end de nuværende modeller.
Det gør sig dog primært gældende for købsprisen, for med de lave brændstof- saamt serviceudgifter kan de nye modeller alligevel ende med at være billigst, når det samlede omkostningsniveau tages i betragtning.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Bettina Jensen siger, at det især er på politiets patrulje- samt sagsbehandler-biler at der kan opnås store brændstofbesparelser.

De nye køretøjer vil blive leveret til landets politikredse fra april 2013.