1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Premiere: Jaguar XE
0

Premiere: Jaguar XE

Premiere: Jaguar XE
0
0

D.8 september præsenterede Jaguar deres nye XE ved Earls Court i London. Forinden præsentationen havde Jaguar fløjet den nye model med en helikopter hen over byen, hvilket gav endnu større opmærksomhed omkring præsentationen.

Jaguar XE er stadig en baghjulstrukken sportssedan, og gør kraftigt brug af aluminium, hvilket er med til at holde vægten nede. Faktisk er Jaguar XE den første model, der er udviklet på baggrund af Jaguar Land Rovers nye modulopbyggede arkitektur, der iflg. dem selv vil sætte en ny standard for køredynamik i mellemklassen. Faktisk er XE’eren den letteste, stiveste og mest aerodynamiske Jaguar-sedan til dato. Grundet den strømlinede form er modstandskoefficienten kun 0,26.

Køreegenskabsmæssigt kan det fortælles, at det også bliver den første Jaguar med elektrisk servostyring, der dog er finjusteret med henblik på en fremragende respons og føling – og forbruget er lavere end hydrauliske systemer.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

S-model med 340 hypper

XE S bliver topmodellen med en forfinet supercharged 3-liters V8 motor som yder 340 hk og 450 Nm. Med denne motor accelerer den forbi 100 km/t på 5,2 sekunder og topfarten er 250 km/t! Gearkassen er en 8-trins automatisk gearkasse, hvor man også kan skifte gear bag rattet.

S-modellen vil kunne kendes på større luftindtag i fronten, forkromede luftindtag i siderne, diskrete bagspoiler og 20″ støbte aluminiumsfælge (ekstraudstyr).

Udover XE S kommer der også andre mere økonomiske og fornuftige modeller. Eksempelvis en 2-liters firecylindret benzin- og dieselmotor, der kan leveres med enten en 6-trins manuel eller 8-trins automatgearkasse. Dieselmotoren med 163 heste kan køre op til 26,3 km/l, og udleder sølle 99 gram CO2 pr. kørte kilometer. Kort sagt bliver XE den billigste Jaguar at eje, og den miljømæssigt mest bæredygtige.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Kabinen ser også lækker ud, og den er blevet væsentlig mere simpel end eksempelvis XF’eren. Jaguar fortæller der er brugt udsøgte materialer og med et traditionelt Jaguar-håndværk er kabinen helt unik i klassen.

Den nye Jaguar XE kommer på markedet i 2015, og alle informationer offentliggøres først ved Paris Motor Show i næste måned.

tags: