1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Skoda bygger en Octavia CC
0

Skoda bygger en Octavia CC

Skoda bygger en Octavia CC
0
0

Skoda planlægger at udvide deres nuværende modelprogram med en dramatisk femdørs coupé, der forventes at gå i produktion i 2016.

Konceptet har fået det foreløbige navn VisionC og vil blive fremvist for offentligheden på næste uges Geneve Motor Show og dermed bane vejen for introduktionen af den nye bil, der skal dække hullet mellem Octavia og Superb i Skodas eksisterende modelprogram.

Bilen er en søsterbil til Audi A3 Sedan og er baseret på samme MQB platform som Octavia.

Bilen er stadig undervejs i de endelige designstadier ved tjekkernes designcenter uden for Prag. Det grundlæggende silhuet er på plads og forventes at gå i produktion mere eller mindre uændret, er bagenden endnu ufærdig.

Mange af VisionC’s designelementer, inklusiv den forkromede kølergrill og trekantede temaer i lygterne vil være at finde i fremtidige Skoda modeller.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

De officielle dimensioner er endnu ikke afsløret, men Skoda peger på at VisionC er omkring 4700mm lang og 1820mm bred, hvilket tjekkerne beskriver for mere end rigelig plads til ’fire voksne og deres baggage’.

En af rivalerne til den nye bil er Mercedes-Benz CLA. Den nye VisionC forventes at give Skoda brandet et ventet image-boost, med nyt, mere aggressivt design.

VisionC er udstyret med den samme motorer som anvendt i den nyligt introduceret Volkswagen Golf TGI og Audi A3 G-Tron. Den 110-heste turboladede 1.4-liters motor med direkte indsprøjtning kan enten køre på benzin eller naturgas. CO2-udledningen skulle være så lav som 91g/km.

Det rygtes at en produktionsudgave af den nye Skoda eventuelt vil tilbyde en lang række firecylindrede benzin og dieselmotorer som kendt fra den nuværende Octavia. Firehjulstræk vil også være en mulighed i kombination med mere kraftfulde motorer.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

En sådan motor kunne være den nye 280-hestes turboladede 2.0-liters enhed der har fundet hjem i Seat Leon og inden længe vil finde vej til Skodas kommende vRS modeller.