1. Home
  2. Bilnyheder
  3. 1.0-liters EcoBoost motor med 150 hk på vej
0

1.0-liters EcoBoost motor med 150 hk på vej

1.0-liters EcoBoost motor med 150 hk på vej
0
0

Ford arbejder på en 150 hk ugave af deres effective 1.0-liters EcoBoost motor.

En højere ydende udgave af Fords 1.0-liters EcoBoost motor er i øjeblikket ved at blive evalueret. Ved lanceringen af den faceliftede Fiesta, sagde Ford at et hold var i færd med at se hvor langt motoren kunne presses i en produktionsudgave.

Motoren i Fiesta yder 125 hk, men ingeniørerne sigter efter en ydelse på 150 hk, i en motor der er optimeret til europæisk brændstof.

Testet med 220 hestekræfter

Én ting er at få 1.0-liters motoren til at yde 150 hk på et rullefelt, en anden ting er at installere den i en produktionsklar bil.
Enheden ville naturligvis blive testet som en hver anden ny Ford motor, i temperaturer mellem -40 til 50 grader.

Læs også:  Tre helt unikke BMW Art Cars kommer til Danmark

En mere begrænset udgave kunne dog være her hurtigere. Ford oplyser at den særlige Formula Ford, der satte en lynhurtig omgangstid på Nürburgring tidligere på året, har fået grønt lys fra hele koncernen.

Bilen har kørt en enorm mængde omgange på Fords egen bane, heriblandt med direktører bag rattet, der nu beder ingeniørerne skabe endnu 50 biler.

Gadeudgaven af Formula Ford har en 205 hk stærk udgave af 1.0-iters motoren. Ford har selv testet motoren til 220 hk, med en turbo fra 1.6-liters EcoBoost motoren, der vil levere kræfterne i den 180 hk stærke Ford Fiesta ST, næste år.