1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi Q2 er landet
0

Audi Q2 er landet

Audi Q2 er landet
0
0

Endelig har Audi løftet sløret for deres nye kompakte SUV. Navnet blev Q2, og det er altså nu den mindste Audi SUV.

Audi beskriver selvfølgelig bilen med meget store ord. ”forener et progressivt design med stor funktionalitet”. Dette underbygges dog af, at der er et væld af innovative opkoblingsmuligheder, infotainment- og assistentsystemer, som man normalt kun finder i biler, som befinder sig i luksussegmentet.

Designet er ikke overraskende, og det mest øjenfaldende er den specielle kølergrill med et ottekantet design. Derudover er der store luftindtag, en faldende taglinje og endda mulighed for C-stolper med elementer i kontrastfarve. Alt sammen noget som får Audi Q2 til at ligne en million, men det kan vi godt garantere, at den ikke kommer til at koste. Vælger man den store motor, Quattro firehjulstræk, S-Tronic gear, adaptiv støddæmperregulering, Audi drive select samt alle de andre lækkerier udstyrslækkerier indvendigt som udvendigt, så kommer prisen nok alligevel et godt stykke deropad.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Audi Q2 måler 4,19 meter i længden, 1,51 meter i højden og 1,79 meter i bredden. Akselafstanden er 2,6 meter. Bagagerummet målet mellem 405-1.050 liter afhængig af, om man slår bagsæderne ned.

Inde i kabinen har man mulighed for at tilkøbe Audi virtual cockpit, head-up-display, adaptiv fartpilot, vejskiltegenkendelses, parkeringsassistent og meget andet innovativt udstyr. Audi pre sense vil dog blive standard, og dette system registrerer kritiske situationer, så bilen automatisk kan bremse, hvis det bliver nødvendigt.

Standardudstyret vil inkludere en MMI-skærm, som er placeret øverst på instrumentpanelet. Systemet styres via en dreje-/trykknap og to knapper i midtertunellen. Man kan dog opgradere til MMI Navigation Plus med MMI touch, hvor man så får et touchpad. Et Wi-Fi-hotspot gør det også muligt at surfe og streame via bilens net. Navigation Plus bliver højst sandsynligt bl.a. et krav for at tilkøbe Audi virtual cockpit.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Trecylindret motor er indstigningsmodel

Indstigningsmodellen er blot en trecylindret 1-liters turbo benzinmotor. Der er desuden yderligere to firecylindrede benzinmotorer på hhv. 1,4 liter og 2,0 liter. På dieselsiden finder man fire motorer, hvor alle har fire cylindre. Slagvolumen 1,6 eller 2,0 liter og ydelsen er mellem 116 til 190 hk.

Alle motorer kan købes med en syvtrins S-Tronic gearkasse i stedet for den sekstrins manuelle gearkasse. Den kraftigste TDI og TFSI-motor leveres desuden fra standard med Quattro-firehjulstræk.

Den nye Audi Q2 forventes lanceret i Danmark i tredje kvartal af 2016. Priserne på det danske marked er derfor endnu ikke offentliggjort.