1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Billedserie: Alt vi ved om den nye Mercedes E-klasse

Billedserie: Alt vi ved om den nye Mercedes E-klasse

Billedserie: Alt vi ved om den nye Mercedes E-klasse
0
0

De første officielle billeder af den nye Mercedes E-klasse er blevet offentliggjort før den endelig offentliggørelse d.11 januar ved Detroit Auto Show.

Kodenavnet bag den nye Mercedes E-klasse er W213, og vi ved endnu ikke meget om den, da informationerne ikke er officielle. Billederne du ser her er også lækkede officielle billeder, så vi glæder os til Mercedes beriger os med billeder, hvor kvaliteten af lidt højere.

Ny letvægtsplatform

Iflg. flere kilo kan vi forvente akselafstanden bliver forøget med 65mm, ligesom den samlede længde bliver 43mm længere (dermed 4,923mm). Platformen vil blive den modulære MRA, der også bruges til både C-klassen og S-klassen.

Kabinen er for tech-freaks

Indvendigt er der flere nyskabelser, og der vil være mulighed for at krydse alverdens smarte features af på ekstraudstyrslisten. Nogle af de mest spændende detaljer er trådløs opladning, energibesparende LED-lygter, det store digitale speedometer lånt fra S-klassen samt infotainmentsystemet, der gør man potentielt kan have to 12,3” store skærme i kabinen med en opløsning på 1920 x 720 pixels hver! – altså foruden infotainmentskærmene til bagsæderne… Indstigningsmodellerne vil have et analogt speedometer og et mindre infotainmentsystem.
Man kommer dog nok ikke udenom, at kabinen må være inspireret af den nuværende C-klasse.

Når man kigger på affjedring vil der være fire forskellige valg. Standardopsætning, den 15mm lavere Avantgarde affjedring, en 15mm lavere og stivere sportsaffjedring med adaptive fjedre eller en luftundervogn med elektronisk kontrollerede og justerbare fjedre.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Økonomiske og spændende motorprogram

Indstigningsmodellen bliver E200, der har en 2-liters firecylindret turbomotor. E220d (diesel) vil have en nyudviklet 2-liters turbomotor med fire cylindre. Dieselmotorens ydelse vil være omkring 195 hestekræfter, og flere interne kilder forventer vi skal forvente et blandet brændstofforbrug omkring 25,6 km/l!

Der kommer selvfølgelig også mange andre fire- og sekscylindrede varianter, ligesom der senere vil blive præsenteret AMG-udgaver. Mon ikke AMG-modellerne får omtrent 600 hestekræfter at lege med?

Uanset motor vil en ny Mercedes E-klasse med automatgear kun blive leveret med den ni-trins 9G-Tronic automatgearkasse. AMG-modellerne vil dog ikke få en ni-trins automatgearkasse.