1. Home
  2. Biltest
  3. Test: Volkswagen Polo GTI
2

Test: Volkswagen Polo GTI

Test: Volkswagen Polo GTI
0
2

Så blev det endelig tid til at prøve den lille racerbil VW Polo GTI. Bilens størrelse er den samme som en almindelig Volkswagen Polo, og det betyder at med de ca. 1.200 kg, og 180 hk er der lagt op til en sporty oplevelse i overhalingssporet.

Volkswagen Polo GTI er faktisk en forholdsvis billig GTI, når man ser på prisen i forhold til storebroderen Golf GTI som udover at være ca. 162.000 kr. dyre, også kører meget kortere på literen!

Polo GTI har samme accelerationstid fra 0-100 som Golf GTI, og er affjedret på en mere sporty måde, så man får følelsen af at det er en større racerbil, som man har sat sig bag rattet på.

Pladsen er som den er i Polo…

Der er ikke meget plads i Polo GTI, og man skal derfor ikke kunne forvente at sidde 4-5 voksne mennesker i den, hvis man skal på en længere tur.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Sæderne er nogle lækre og behagelige sportssæder med GTI logoet på, hvilket der også er på rattet og nederst ved bilkarmen.

Polo GTI er dog heller ikke udtænkt til at være en familiebil, men en GTI som overrasker de fleste på sin vej.

Polo GTI motoren – 1.4 TSI turbo/kompressor

Den 1.4 liters TSI motor er udstyret med både turbo og kompressor, hvilket får den op på en ydeevne med hele 180 hk og en accelerationstid som overrasker de fleste – kun 6,9 sek.

Den 7-trins DSG gearkasse fungerer også perfekt, og har udover det normale drive mode også en sportsfunktion. Den nye DSG gearkasse er dog også med til at bringe Polo GTI op på at kunne køre hele 17 km/l, hvilket dog nok vil være svært for de fleste, da et lille ekstra tryk på speederen hele tiden frister.

Læs også:  Volkswagen ID.X Performance: Fremtidens elektriske sportslimousine

Dobbeltudstødningen sikrer også en god lyd fra motoren, så man er sikker på at få nogle blik fra passerende på gaden, hvis man lige hurtigt accelerer.

Affjedringen i Polo GTI er hårdere end i de fleste andre sportsbiler, og det sikrer at man får en bedre føling med bilen.

Konklusion:

Polo GTI er en yderst sjov og velproduceret GTI, som lægger op til liv og sjove dage. Det er en bil som overrasker, og man  har hele tiden lyst til at udfordre den, da undervognen og affjedringen passer så forfærdelig godt sammen med den hurtige 1.4 TSI motor og DSG gearet.

RIGTIG MEGET SPORTSVOGN FOR YDERST RIMELIGE PENGE!

Volkswagen Polo GTI

Ydelse: 180 hk 6.200 omdr./min / 250 Nm ved 2.000-4.500 o/min

Præstationer: Topfart er 229 km/t. 0-100 på 6,9 sek

Læs også:  ID.7 Brager frem og sikrer titlen som årets firmabil 2024

Oplyst forbrug: 17,0 km/l – 139 g/km

Mål i cm: Længde: 397 , Bredde: 168 , Højde: 148

Vejledende pris uden ekstraudstyr: 332.600 kr.