1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Bowler og Land Rover indgår officielt samarbejde
0

Bowler og Land Rover indgår officielt samarbejde

Bowler og Land Rover indgår officielt samarbejde
0
0

Land Rover og Bowler er blevet enige om at indgå partnerskab, og dermed formalisere det forhold der har eksistereret mellem de to, i over tyve år.

Aftalen tillader at Bowler kan ligge større vægt, på de Land Rover rødder som danner basis for deres produkter.

For fremtiden vil man få ’Powered by Land Rover’ emblemer at se på Bowlers biler, og anvendt i markedsføring.

Som en del af partnerskabet vil Bowler nu få adgang til samtlige motorer og chassiskomponenter, som Land Rover har på hylderne.

Reservedele vil nu blive leveret direkte af Land Rover, og ifølge Bowler vil aftalen tillade Land Rovers ingeniører at presse dem selv kreativt og teknisk på et performance-orienteret program, for Land Rover modeller.

Ny EXR S på trapperne

Det bliver næppe ekstremt, men de to fabrikanter vil nu utvivlsomt lade deres respektive designsprog og ingeniørkunst smitte af på hinanden.

Læs også:  Optimeret sikkerhed på vintervejene: Kia præsenterer innovativ snekæde-integreret dækteknologi

Land Rovers brand direktør, Mark Camera siger at aftalen vil fuldt ud anderkende rollen, som Land Rovers teknologi spiller i Bowlers højtydende firehjulstrækkere. Han siger også at Land Rover er stolte af, at have været en del af Bowlers succes.

Bowler har skabt racerbiler på Land Rover produkter siden 1980’erne; det officielle partnerskab kommer på et godt tidspunkt for fabrikanten. Der er ved at lancere EXR S, den første gadebil fra Bowler nogensinde.

Den vil være baseret på den kompressorladede Range Rover Sport, men værende væsentligt lettere (1.800 kg) og mere kraftfuld (558hk) end standardbilen. Sammen med 676Nm, hævder Bowler at bilen klarer 0-100 km/t på 4.2 sekunder, mod en topfart på 250km/t.

EXR S vil blive vist frem ved Goodwood Festival of Speed, næste uge.