1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Bugatti Chiron: Debuten er officiel
0

Bugatti Chiron: Debuten er officiel

Bugatti Chiron: Debuten er officiel
0
0

Afløseren til Bugatti Veyron har endelig fået meldt sin ankomst til Geneve Motor Show: Mød Bugatti Chiron, et ekstremt monster.

Direktøren for Bugatti, Wolfgang Dürheimer, er ikke bange for at skrue forventningerne op:

“the world’s most powerful, fastest, most luxurious and most exclusive production super sports car”

W16 og fire turboer…

Trods vi ikke kender de endelige specifikationer, så tør vi godt love, at Chiron bliver en såkaldt hyperbil. Forvent en 8-liters W16 motor med fire turboer og omkring 1.500 hestekræfter samt samme antal newtonmeter – dette er cirka 300 hestekræfter mere end Veyron Super Sport. Flere medier gætter på en 0-100 km/t accelerationstid på 2,3 sekunder, men det er selvfølgelig de lidt højere accelerationstider, som rigtig viser bilens enorme kræfter. 0-300 km/t forventes at kunne klares på under 15 sekunder, og topfarten bliver nok omkring 480 km/t. Dog skal Bugatti stramme sig godt an, hvis de skal slå Koenigsegg One:1, der er forbi 300 km/t på under 12 sekunder (11,92 sekunder for at være helt præcis). Koenigsegg byggede dog kun seks eksemplarer af den ekstreme One:1.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Over 100 forudbestillinger

Trods der er ingen helt specifikke udmeldinger om bilen, så kan Bugatti allerede bryste sig af mere end 100 forudbestillinger af Chiron! Prisen er indtil videre blot et estimat, men et godt gæt er $2.5 millioner (altså cirka 17,6 mio kr. og så kommer der danske afgifter oveni).

Vi er ikke i tvivl om, at Geneve Motor Show i 2016 bliver en smule bedre end året før efter Bugatti Chiron har meldt sin ankomst. Debuten finder sted d.29 februar 2016!