1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Jaguar XF Sportbrake officielt offentliggjort
0

Jaguar XF Sportbrake officielt offentliggjort

Jaguar XF Sportbrake officielt offentliggjort
0
0

Den nye Jaguar XF Sportbrake er blevet offentliggjort før den vises frem for verdenspressen ved næste uges Geneve Motor Show. Jaguar vil lancere den baghjulstrukne bil i en dieselversion i november.

Sportbrake er en helt ny bil fra B-stolpen og tilbage, og Jaguar hævder at karroseriet er lige så stift på den regulære sedan-udgave på trods af bagklappen bagtil. Jaguar har også genavendt den mørklagte C-stolpe som kendes fra Jaguar XJ. Et nyt tagdesign samt vinduer giver 48mm ekstra loftshøjde. Bagsæderne er også nye, og kan naturligvis nedfældes fra bagagerummet samt give plads til et par ski gennem midtersædet. Bagsæderne kan ligges ned fra bagagerummet takke være særlige håndtag.

Større end rivalerne

Med sæderne slået op huser bagagerummet 550 liter, hvilket er mindre end alle hovedrivalerne. Men med sæderne foldet ned, huser Jaguar XF Sportbrake hele 1675 liter, hvilket er en smule større end Audi A6 Avant og BMW 5-serie Touring, som begge huser 1670 liter. Mercedes E-klasse har dog stadig 100 liter mere.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Med sæderne foldet ned måler XF Sportbrakes bagagerum 1.97m i længden og 1.06m i bredden, hvilket er nok til at ligge en golfbag sidelæns ifølge Jaguar.

Bagklappen er lavet af et særligt komposit materiale ved navn SMC, med henblik på at spare vægt og har en særlig blød lukkemekaniske. Der kan naturligvis også tilkøbes en elektrisk bagklap. Selvjusterende luftaffjedring er standard på alle modeller, mod sedanens regulære stålaffjedring. Jaguar hævder at dette medfører at bilens køregenskaber forbliver uændrede på trods af vægt bagtil.

Når Sportbrake bliver lanceret vil det være muligt at vælge mellem fire forskellige dieselmotorer: en 2.2-liters 4-cylindret motor med 163 hk og 190 hk samt en 3-liters twin-turbo V6 motor med enten 240 hk eller 273 hk.

De danske priser på bilen er endnu ikke offentliggjorte.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper