1. Home
  2. Baggrund
  3. Michael Schumacher i koma
0

Michael Schumacher i koma

Michael Schumacher i koma
0
0

Schumachers tilstand er fortsat ‘kritisk men stabil’ på et hospital i Grenoble efter en skiulykke. Den tyske verdensmester, der trak sig tilbage fra Formel 1 i 2012 er i et kunstigt koma efter en voldsom ulykke, hvori Schumacher fik kraniebrud og en efterfølgende hjerneblødning.

Ulykken skete på skisportsstedet Meribel i Frankrig sidste søndag og Schumachers hjelm knuste ved sammenstødet med en klippe, der befandt sig på den off-piste rute Schumacher var på.

I en udtalelse fra Sabine Kehm, Michael Schumachers manager lyder det: ”Michaels tilstand er fortsat kritisk men stabil. Vi ønsker at understrege at enhver information omkring Michaels helbred, der ikke kommer direkte fra de behandlende læger eller fra hans management må antages at være den rene spekulation.”

”Familien bekymrer sig kun om Michaels helbred.”

Læs også:  Ford Mustang GTD: En ny superbil er født

I Fredags valgte nogen medier at citere Schumachers ven, den tidligere Formel 1 kører Philippe Streiff, for at have udtalt at han var blevet oplyst af Schumachers familielæge, Gerard Saillant, at Michaels liv ikke længere var i fare.

Kehms udtalelse fortsatte ”Michaels kamera fra hjelmen blev frivilligt udleveret til de efterforskende myndigheder af familien. At dette skulle være sket mod familiens ønske er ikke sandt.”

Efterforskere i Frankrig undersøger i øjeblikket optagelserne fra kameraet. Autoriteterne håber at enheden vil afsløre forholdende omkring ulykken, men det er endnu uvist hvorvidt kameraet var tændt på tidspunktet.

Det lokale politi har også forhørt Schumachers teenagesøn, der var vidne til uheldet.

Schumachers agent konkluderet udtalelsen med at sige: ”I konsultation med lægerne der behandler Michael, forventes det ikke at der vil blive afholdt flere pressekonferencer før næste uge.”

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

”Vi beder jer om at respektere familiens privatliv.”

I fredags samledes fans sig uden for det franske hospital der i øjeblikket behandler den forhenværende verdensmester, for at markere hans 45 års fødselsdag. Der blev holdt et minuts stilhed.

Schumacher har fået foretaget to operationer for at få fjernet blod og tryk fra hjernen. Lægerne har afvist at give en prognose for hans helbred over de næste dage og måneder. Det er medicinsk muligt for en person at tilbringe flere uger i kunstigt koma og komme sig fuldstændigt.

Michael Schumacher vandt syv verdensmesterskaber og sikrede sig 91 løbssejre gennem hans 19 år lange karriere. Han vandt to titler i Benetton, i 1994 og 1995, før han skiftede til Ferrari i 1996 og vandt fem verdensmesterskaber i træk fra år 2000.