1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ordrebogen er åben: Den nye Jaguar F-Type SVR!
0

Ordrebogen er åben: Den nye Jaguar F-Type SVR!

0
0

Jaguar F-Type SVR er den hurtigste F-Type til dato, og det siger ikke så lidt, når den hidtil hurtigste model havde en 5-liters V8 motor med kompressor og 550 hestekræfter…

SVR-modellen er udviklet af Jaguar Land Rover Special Vehicle Operation, og det betyder ekstra meget fart. Faktisk er SVR-modellen både blevet mere kraftfuld, lettere og har et forbedret chassis og drivlinje i kombination med aktiv aerodynamik.

Drivlinjen er en 5.0 liters V8 med kompressor, ligesom vi kender det fra den nuværende F-Type R. Ydelsen er dog hævet til 575 hk og 700 Nm, hvilket i kombination med firehjulstræk og den lynhurtige ottetrins automatgearkasse får accelerationstiden ned på 3,7 sekunder! Topfarten er desuden 322 km/t for coupé-udgaven, så fart bliver ikke en mangelvare. Vælger man cabrioletudgaven er topfarten 314 km/t.

Dem som køber en F-Type SVR er højst sandsynlig ligeglade med miljøet og brændstofregningen, men for god ordens skyld kan vi oplyse, at F-Type SVR faktisk er angivet til samme brændstofforbrug som lille broderen – F-Type R AWD Coupé -, altså 8,8 km/l. Ikke meget, lige indtil man husker på det er en ret vild sportsvogn.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Bilens aerodynamik er også grundigt optimeret, ligesom man finder nye fjedre, bredere dæk, letvægts 20” fælge og bl.a. en Titanium udstødning som er 16 kilo lettere. Faktisk er SVR-modellen op mod 50 kilo lettere end F-Type R AWD, hvis man vælger de carbon keramiske bremser, carbon fiber taget og carbon fiber pakken. Vælger man standardmodellen er SVR-udgaven 25 kilo lettere end R AWD-modellen af F-Type.

F-Type SVR titanium-udstødningen skulle også være musik for ørene. I forvejen lyder F-Type helt fantastisk med en sportsudstødning, men det skulle altså være yderligere forbedret nu. Imponerende.

Luksuscockpit

Trods specifikationerne viser det er en sportsvogn, så ligner det, at kabinen er ganske komfortabel. Se blot de 14-vejs justerbare SVR performancesæder og de mange andre lækre detaljer.

Kabinen er ligesom den almindelige F-Type meget fokuseret omkring chaufføren, da dette virkelig er ”a drivers car”.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Infotainmentsystemet er InControl Touch eller InControl Touch Plus der er på 8”. Desuden kan man vælge enten et 380W Meridian anlæg eller det store 770W anlæg fra Meridian.

Den nye Jaguar F-Type SVR får debut ved Geneve Motor Show i starten af næste måned, og de første leveringer vil finde sted til sommer.

JAGUAR_F-TYPE_SVR_COUPE AND CONVERTIBLE