1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Premiere på Renault Clio hatchback & stationcar
0

Premiere på Renault Clio hatchback & stationcar

Premiere på Renault Clio hatchback & stationcar
0
0

Renaults stand på Paris Motor Show er præget af én bestemt bil, den nye Clio.

Forventningerne er store til den model som igennem 22 år har solgt 12 millioner i 115 lande over hele verden.
Den nye Renault Clio er den fjerede generation af modellen over Twingo, og herfra er der også hentet en smule inspiration mht. muligheden for at gøre den nye Clio til sin egen. Der er nemlig et væld af muligheder i form af specielle fælge, rat, paneler o.a. – se galleri nederst i artiklen.

Mere markant Clio

Ift. den gamle Renault Clio har det nye design mere kant, hvilket også er nødvendigt mod eksempelvis den nye Peugeot 208 som også henvender sig som en livsstilsbil, hvis man sammenligner med eksempelvis mere kedelige modeller i klassen som VW Polo og Opel Corsa.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Det er chefdesigneren Laurens van den Ackers som har stået for de nye sexede franske linjer med bl.a. dynamisk markant front, LED-lys fra standard samt en coupé-agitig bagende. Kort sagt er det design med kant”, også har den endda tabt sig 100 kg samt blevet bredere og lavere.

Op til 31,25 km/l

Udover Renault har satset meget på elbiler i form af Fluence, Twizy samt Zoe bliver der også udviklet på almindelige brændstofmotorer.
Derfor kan Renault nu prale af deres 90 hestes dieselmotor som klarer 31,25 km/l og udleder 83 g/km CO2, hvilket er rekord for klassen.

Renault sammenligner selv den nye Clio mod Peugeot 208, hvor den mest økonomiske model klarer 29,4 km/l, udleder 87 g/Km CO2 og er udstyret med den forfærdelige ESG-gearkasse.

Renault er dog også klar med sin første trecylindrede benzinmotor med turbo, hvor ydelsen er 90 hk og 135 Nm fra en blot 900 ccm motor! Her er det blandende brændstofforbrug 23,25 km/l.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Også som stationcar

Den nye Clio kommer også som stationcar, hvilket du kan se på billederne forneden. Markedet for stationcars i denne klasse får dermed et friskt pust, da den nye Clio Stationcar / Sport Tourer har et mere dynamisk, udfordrende og spændende design end set før i denne klasse for stationcars.

I Clio Stationcar / Sport Tourer vil man finde omkring 130 liter ekstra plads i bagagerummet.

R-Link – styr bilens funktioner ét sted

Renault er selv meget stolte af deres nye R-Link system, hvilket fungerer gennem en syv tommers touch screen placeret til venstre for føreren. Her kan man styre bilens funktioner som klimaanlæg, radio mm.
Derudover er R-Link et online system og kan derfor sammenlignes med en tablet, da man bl.a. også kan hente apps til bilen, tjekke e-mail og meget andet!

Læs også:  2022 - blev rekordernes år på godt og ondt

Prisgæt

Den nye Clio vil kun kunne købes som femdørs hatchback eller stationcar, mens man også har et højere udstyrsniveau end i 208. Derfor bliver prisen for mindste model sandsynligvis omkring 10.000-12.000 kr. dyrere end Peugeot 208 femdørs med tilsvarende motor og mindste udstyrsniveau.

Den nye Renault Clio bliver introduceret i Danmark den første weekend i december, mens vi også må vente på de endelige priser til den d.3 oktober.

tags: