1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Forsmag på mulig en BMW 8-serie
0

Forsmag på mulig en BMW 8-serie

Forsmag på mulig en BMW 8-serie
0
0

Den opsigtsvækkende nye BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé kunne være den stilmæssige inspiration for en ny BMW 8-serie.

Bilen blev afsløret ved Ville d’Este i Italien sidste uge og Pininfarina Gran Lusso Coupé er en moderne firesæders coupé som er produktet af et samarbejde mellem BMWs eget designhus og det berømte italienske designhus Pininfarina.

V12 med turbo

Den er baseret på en modificeret udgave af den baghjulstrukne platform der danner basis for BMW 7-serie og kræfterne leveres af en 540 hk 6.0-liters V12 motor med turbolader, der kendes fra BMW 760i.

Todørs coupéen er det første samarbejde mellem BMW og Pininfarina. De seneste år har BMW samarbejdet med Zagato i forbindelse med skabelsen af diverse konceptbiler inklusiv sidste års BMW Z4-baserede Zagato Coupé.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Men i modsætning til Zagato Coupé er Pininfarina Gran Lusso Coupé en fuldstændig unik karosse der markerer en ny linje for BMW design.

Pininfarina Gran Lusso Coupé anvender mange velkendte BMW designelementer, inklusiv det karakteristiske silhouette med en lang kølerhjelm, skrånende glasflader, en kabine langt tilbage på karosseriet og et kort bagparti.

Træ fra New Zealand

Bilen beskrives som et særligt koncept der kun vil blive produceret i et enkelt eksemplar men BMW siger at det designmæssige udtryk kunne anvendes i en produktionsbilen uden de store ændringer.

Eksteriøret kombinerer et agressivt haj-næse udtryk med nye designudtryk fra Pininfarina.

Udtrykket fortsætter indeni hvor Pininfarinas linjer er kombineret med traditionelle BMW egenskaber, så som den vinklede midterkonsol og individuelle sæder. Der er anvendt materialer i høj kvalitet, heriblandt sort og tobaksbrunt læder fra den italienske fabrikant Foglizzo og trædele fra et enkelt stykke sjældent kauritræ der findesi New Zealand.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

tags: