1. Home
  2. Baggrund
  3. Guide til forårsklargøring af bilen
0

Guide til forårsklargøring af bilen

Guide til forårsklargøring af bilen
0
0

Så er foråret rundt hjørnet, kan du mærke det? Temperaturen bliver tocifret, og nej ikke minus. Dermed har du nu også lejlighed til at få kigget på din bil, efter den mørke vinterskygge har flyttet sig. Der er rig mulighed for at give bilen en grundig håndvask, få tjekket efter eventuelle vinterskader, om den trænger til voks, eller bare masser af kærlighed – for som altid går foråret utroligt hurtigt, og derefter venter grillsæsonen, de lange aftener på terrassen, og så er der ikke tid til den store bilpleje tur. Så udnyt tiden nu, og.

  1. Find den gode autoshampo frem
  2. To vaskespande(en til sæbevand og en til rent vand, som du kan vaske børsten/vaskehånden ud med)
  3. Vaskehånd i lammeuld, microfiber ellers en blød autobørste
  4. Microfiberklude til aftørring,
  5. Fælgbørste, eller gammel autosvamp, evt. fælgrens.
  6. Og ellers masser af kærlighed og grundighed i din vask!
Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

Nu plejer de kommende måneder at være sæson for at få skiftet til sommerdæk, især fordi at ved det varmere vejr giver et stort slid på vinterdækkene, og de har heller ikke ligefrem det bedste greb i forhold til sommerdækkene. Men nu kommer du måske til at tænke ” Yes så går jeg da lige ud og skifter til sommerdæk” ! Ja, gør du endelig det men der er lige et par ting du skal først. 1. tjek nu lige dækmønstret inden du sætter dem på, og ja du skal have mindst 1,6 mm dækmønster tilbage iflg. dansk lovgivning.
2. Så rengør dine sommerfælge (hvis du har det). Start med en mild fælgrens, og slut af med en gang autoshampoo med vand og en ældre skumsvamp (den bør ikke bruges på lak bagefter) og vask dem godt og grundigt skyl derefter rigeligt med vand, og tør dem af, så er de helt klar til at blive sat på bilen, men gentag succesen med vinterfælgene, og husk at dækkene bør lægge køligt og tørt uden at solen kan skinne på dem, men herefter er du og din bil klar til at cruise videre.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Jeg anbefaler en grundig vask af bilen i hånden, det kan dog også gå med en tur i vaskehallen(!!). Og husk en grundig støvsugning, få rengjort vinduerne, og dørenes falser, eventuelt giv bilen lidt vinyl makeup, eller læderpleje – Fordi en ren bil er en dejlig bil !

– Chris

tags: