1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Subaru klargør mindre diesel-boxer
0

Subaru klargør mindre diesel-boxer

Subaru klargør mindre diesel-boxer
0
0

Subaru har trukket sløret af tredje udgave af deres Visiv crossover koncept på Geneve Motor Show. Subaru Visiz 2 Concept følger i kølvandet på Viziv og Viziv Evolution, der blev fremvist på Tokyo og Geneve sidste år.

Konceptbilen er inspireret af udtrykket ’Vision for Innovation’. Bilen måler 4.4m i længden og Subaru siger at konceptbilen er blevet udviklet ’som den ideelle bil for urbane familier med en aktiv livsstil’.

Bilen har saksedøre for og skydedøre bag, der åbner bagerst. Store C-formede forlygter og runde LED tågelygter er tydelige, mens bilens form afspejles i kølergrillen.

Mest interessant er den 1.6-liters turbodiesel med direkte indsprøjtning man finder under hjelmen. Den arbejder med tre elektriske motorer, med dieselmotoren trækkende forhjulene sammen med en enkelt elmotor. Bagtil trækker to uafhængige motorer, der er drevet af litium batterier, de bagerste hjul og det hele styres af Subarus CVT gearkasse.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Kabinen er ifølge japanerne fokuseret på ’funktion, sikkerhed og nydelse’ og projekterer Subarus ’EyeSight’ sikkerhedssystem med 360-graders overvågning af bilen.

VIiziv 2 har endvidere stop/start teknologi og bremseenergigenindvinding. Subarus SI-DRIVE system tillader chaufføren at vælge mellem forskellige profiler for motor og gearkasse.

Vejrforholdene overvåges af EyeSights stereo-kamera og data fra dette analyseres for at finjustere motor, med det formål at reducere brændstofforbrug og udledning.