1. Home
  2. Baggrund
  3. Må du julepynte din bil?

Må du julepynte din bil?

Må du julepynte din bil?
0
0


Hører du til dem, der synes det ser fedt ud med gevir på din bil eller en rød næse, lyskæder eller andet gejl, så er det en god idé at læse op på reglerne inden du sætter dig for at få bilen til at ligne en del af juleudsmykningen i byens gågade.

 

Der findes nemlig regler for udsmykning af køretøjer. Reglerne finder man i Færdselslovens § 67 og der bliver det slået fast, at julepynt ikke må hæmme udsynet eller udgøre en forringelse af sikkerheden, når man kører.

Du må gerne pynte din bil med julepynt, men pynten må ikke forringe udsynet eller forringe trafiksikkerheden. OG hvis det hæmmer udsynet med mere end 30 procent, så risikerer du klip i kørekortet og endda betinget frakendelse af kørekortet.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Ifølge Færdselsloven skal føreren til enhver tid være opmærksom på, om bilen i forsvarlig stand og det er ejeren, der er ansvarlig, hvis loven bliver brudt i forhold til udsmykning af bilen.

Det samme gælder i forhold til trafiksikkerheden. Hvis udsmykningen udgør en væsentlig forringelse af sikkerheden, og især hvis den er til fare for andre trafikanter, så kan det ende med mere end bare en bøde og koste frakendelse af kørekortet.

Fakta og julepynt i bilen

  • Man må gerne sætte et juletræ i forruden, men er udsynet generet i væsentlig grad, så er det en overtrædelse af Færdselsloven.
  • Udsmykningen må ikke forringe trafiksikkerheden eller være til fare eller gene for andre trafikanter
  • Det er primært ejeren, som er ansvarlig for, at udsmykningens er lovlig og ikke føreren.
Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

 

 

 

tags: