1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Test: Opel Insignia 2.0 CDTI
0

Test: Opel Insignia 2.0 CDTI

Test: Opel Insignia 2.0 CDTI
0
0

Efter fire år har Opel Insignia fået et facelift, og det betyder blandt andet den nu kan erhverves med klassens mest økonomiske motor!

Vi har testet den store økonomiske firmabilsflyder, som angiveligt kan køre op mod 27 kilometer på en liter dieselolie.
På papiret ligner det noget nær den perfekte bil for landevejsridderne, hvilket udover de gode forbrugstal understreges af bilens komfort. Med en tank på 70 liter, er den potentielle rækkevidde ved 27 km/l 1.900 kilometer, så der bør være råd til et par ekstra hotdogs når der endelig skal tankes.

)

Men kan man overhovedet komme i nærheden af 27 km/l? For mange vil det være en væsentlig grund til at købe bilen, da Opel kan kalde den for klassens mest økonomiske. Desværre kom vi ikke i nærheden af de imponerende forbrugstal, og måtte i stedet nøjes med omkring 21 km/l.
Den ellers på papiret meget grønne dieselmotor er en 2.0 liters firecylindret enhed, som kan erhverves med både 120 og 140 heste – uden det ændrer brændstoføkonomien. Gearingen er høj, og man skifter dermed først til femte gear ved cirka 60-65 km/t. Dette betyder dog også motorstøjen er reduceret ved motorvejshastigheder.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Motorens gang er grov, men dette er at forvente af en motor, hvor der primært har været tænkt på forbrug.

Eksteriøret har fået en lille opdatering, og man kan kende den faceliftede Insignia på en ny lavere og bredere grill, for- og LED baglygter i nyt design samt vingesignaturen som er integreret i baglygterne. Indvendigt er det nemmere at få øje på forbedringerne, da der er ryddet gevaldigt op i et ellers meget rodet design. Hele toppen af midterkonsollen er nu prydet af en stor 8” skærm, hvor man styrer alt fra radio, navigation osv. Under den trykfølsomme farveskærm er knapper til varme og ventilation, og i det hele tager er Insignia blevet meget lettere at finde rundt i.
Infotainmentsystemet kan styres ved hjælp af voice control, en lille touchpad, fra rattet eller ved at trykke på skærmen. I instrumenthuset er også en lille 4,2” skærm, hvor man kan se alt fra triptæller, telefon, forbrug, audio, navigation o.l..

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

Laveste udstyrsniveau inkluderer 17” strukturfælge, opvarmeligt læderrat, klimaanlæg, fartpilot, boardcomputer med 4,2” farveskærm, radio400 color ligeledes med 4,2” farveskærm, USB og mulighed for musik streaming.
Bilerne til erhvervsleasing vil yderligere have navigationsanlæg, 8” touchskærm, touchpad og telefonanlæg med bluetooth fra standard.

Insignia er ganske komfortabel sat op, og den faceliftede model har både fået nye støddæmpere, krængningsstabilisator og styretøj. Retningsstabiliteten er også i den rigtig gode ende, hvilket viste sig ved en tur over Storebælt, hvor der blev anbefalet at køre ekstra forsigtigt grundet kraftig vind, men det var ikke at mærke i Insignia, imponerende. Kører man den store tysker lidt friskt, føles det dog hurtigt som om den giver op og understyrer. Bag rattet er støtten fin, og man kan sagtens tilbringe en dag i Opel-sæderne.

Praktisk set er det en gåde, hvordan Insignia kan have både dårligere benplads og bagagerum end en Skoda SuperB, når længdeforskellen blot er 0,3 mm! Insignia er dog også både lidt smallere og lavere.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Priserne for Insignia starter ved 299.990 kr. med den lille benzinmotor, mens den næstbilligste er den testede 120 hestes dieselmodel til 411.900 kr. Beskatningsværdien på sidstnævnte er 275.990 kr.

Vi synes:

Til firmabilssegmentet står Opel stærkt med nogle ganske fine beskatningsværdier startende fra 255.990 kr. Men vælg den 2.0-liters dieselmotor!

Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFlex Edition
2.0 liters firecylindret diesel
Ydelse: 120 hk v. 4.000 omdr/min, 300 Nm v. 1.750 omdr/min
Præstationer: Topfart: 190 km/t – 0-100 km/t: 12,1 sekunder
Forbrug: 27 km/l
Køreklar vægt: 1.664 kg
Mål i cm: Længde: 483, Bredde: 185,6, Højde: 149,8
Bagagerumsvolumen: 500 liter.
Pris: 411.900 kr. (beskatningsværdi: 275.990 kr.)